Anita NON STOP Virágküldő Szolgálat

Anita virág webáruház

0-24H NON STOP Virágkiszállítás Debrecenben és Hajdú-Bihar vármegyében.

, ,

Gardénia

8.000Ft

A gardénia, galléros jázmin (Gardenia jasminoides)

Nagyanyáink idejében, amikor még fontos volt a romantika a fiatalok számára, amikor még a leányok elvárták a fiúktól, hogy udvaroljanak és hódítsák meg szívüket, a férfiak gomblyukát gardénia virág díszítette. Aztán, hogy a siker vagy a kudarc a férfinak,  vagy a virágnak volt e köszönhető, sajnos nem derült ki a krónikások írásaiból, mindenestre,  ha a gomblyukban már nem is hordanak gardénia virágát, a szobákat és a virágot szerető emberek szívét még napjainkban is újból és újból meghódítja.

A gardénia virág eredetileg Tajvanról, Kínából és Japánból származik. Azon a vidéken ahol szabadban tartják, magassága jelentős. Kellemesen illatozó a virága, melyre már az elnevezése is utal (jasminoides). Angliában operavirágnak is szokták nevezni, mert kiválóan illik a frakk viselethez.

Megfelelő gondozással a gardénia képes több éven át gondozójának örömet szerezni, azonban gondozása nem tartozik a könnyen gondozható növények sorába. Ha megfelelő az öntözése és trágyázási feltételeket betartjuk, illetve biztosítjuk számára a hőmérsékleti előírásokat, nem merülhetnek fel gondozási problémák. Igen kedveli a magas nedvességtartalmú levegőt, ezért gyakran permetezzük meg vízzel, melyet virágzási időszakban gyakrabban, nyugalmi időszakában elég ritkábban öntözni. Nyáron trágyázzuk hetente és a hála nem marad el. A növényeket virágzási idő alatt tegyük napos helyre, ahol kap elég fényt és húsz fok körüli hőmérsékletet biztosítsunk számára. Bimbózási szakaszában az éjszakai hőmérséklet semmiképpen ne emelkedjen tizennyolc fok fölé, mert különben elhullajtja bimbóit. Nyáron, ha szép az idő akár a szabadba is kirakhatjuk.

Átültetést nem igényel minden évben, elég kétévente átültetni, ami márciusban vagy áprilisban történjen. Nem szereti a mésztartalmú földet, átültetéskor használjunk tőzegkorpa, homok és kavics keverékéből összeállított talajt.

forrás: http://ankert.hu/gardenia-gardenia-jasminoides-gondozasa-szaporitasa-viragoztatasa-teleltetese-es-betegsegei/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gardénia” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Scroll to Top